Передплата 2024 ВЗ

"Після зустрічі Зеленського і Путіна у Парижі на протести вийдуть тисячі людей", - Басараб

  • 04.11.2019, 15:58
  • 752

Зобов'язання, котрі візьме на себе президент Зеленський під час зустрічі з Володимиром Путіним в Нормандському форматі (Париж, Франція), породять ще більш масштабні акції протесту

Про це співкоординатор «Руху опору капітуляції», політолог Михайло Басараб заявив в ефірі щотижневої програми «Студія Захід» з Антоном Борковським в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

Він зазначив, що на заваді втіленню Паризьких домовленостей у вигляді відповідних «постанов та законів» у Верховній Раді виступить опозиція, а під будівлею парламента збиратиметься в десяткі разів більша кількість незгодних, ніж це було під час проведення віча «Ні- капітуляції!» у Києві та інших містах.

«У парламентській залі є хай карликова, але дієва, сподіваюсь, опозиція, яка, звичайно, спробує чинити спротив таким намірам, антиконституційним діям і державній зраді. Більш ніж упевнений, буде величезний тиск вулиці. Я не виключаю, що під стінам Верховної Ради можуть зібратися вже не десятки, а сотні тисяч людей, оскільки українці прекрасно усвідомлюють — попри п'ять років роботи російської пропаганди — хто агресор, що робить Росія не лише в Криму, а й на Донбасі, як повинна закінчитись війна — лише перемогою і без жодних політичних поступок Росії. Це те, що вважає до 70% українців. Окрім того, більше половини українців готові зі зброєю в руках боронити свою державу. Це показують дослідження не лише українських, а й міжнародних авторитетних соціологічних компаній», — пояснив Басараб.

При цьому Зеленського не «врятують» його наразі високі рейтинги, додав експерт.

«Влітку 2013 року рейтинги Януковича фактично зашкалювали. За неповні півроку після того як Янукович ще був потенційним фаворитом президентської кампанії, якби вона відбулась тоді, повалили режим Януковича. Українці показали: вони вміють дуже швидко відокремлювати правду від брехні, вони вміють дуже швидко розуміти, де їх обманюють і де їх намагаються повести не тим шляхом», — наголосив Басараб.

Схожі новини