Передплата 2024 «Добрий господар»

У Білорусі школяр вказав росіянину неправильний шлях до кордону і здав його прикордонникам

  • 03.11.2019, 19:16
  • 999

У Гродненській області Білорусі місцевий дев'ятикласник телефоном повідомив прикордонників про росіянина, який намагався потрапити до Польщі. Перед цим хлопчик вказав йому неправильний напрямок до кордону

Про це повідомляє пресслужба Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь, передає Прямий

Так, ввечері 22 жовтня біля магазину в центрі агромістечка «Прикордонний» Берестовицького району до учня 9-го класу Максима Каплінського звернувся підозрілий чоловік з рюкзаком. Його цікавило, в якому боці знаходиться кордон з Польщею і скільки до нього кілометрів.

«Школяр не розгубився і, вказавши невідомому неправильний напрямок, попрямував до автобусної зупинки, де були розташовані телефонні номери найближчої прикордонної застави. Повідомивши прикордонникам про ситуацію, Максим продовжив спостерігати за потенційним порушником кордону до прибуття тривожної групи», — йдеться у повідомленні прикордонників.

Затриманий чоловік виявився громадянином Російської Федерації 1994 року народження з Курганської області. У 2017 році він вже намагався порушити білоруський кордон, за що був депортований із забороною в'їзду у Білорусь терміном на п'ять років. Однак через два роки знову зробив спробу незаконно потрапити до країн ЄС.

Зараз порушник-невдаха «перебуває у вже знайомому йому ізоляторі тимчасового утримання Гродненської прикордонної групи». За порушення терміну заборони в'їзду до Білорусі йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Виявити і допомогти затримати підозрілого чоловіка в прикордонній зоні Максиму Каплінському допомогли знання, які він отримав у загоні «Юний друг прикордонників».

Командування застави «Прикордонна» і Гродненської прикордонгруппи подякувало Максиму за проявлену пильність і активну громадянську позицію, а його батьків — за гідне виховання сина. За надання допомоги в охороні Державного кордону Республіки Білорусь підліток буде заохочений керівництвом Державного прикордонного комітету.

Схожі новини