Передплата 2024 «Добра кухня»

У Золотому почали розміновувати території

  • 03.11.2019, 18:36
  • 520

Раніше повідомлялося, що на місці скасують "жовтий" режим, однак рівень безпеки залишиться таким по всій лінії розмежування

В Золотому стартував другий етап розведення сил і засобів. Мова йде про початок розмінування територій та демонтаж фортифікаційних споруд.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-центр ООС.

Згідно з планом, розмінування триватиме до 9 листопада, а демонтаж фортифікаційних споруд — до 25 листопада. Після цього роботу мають зафіксувати й підтвердити в СММ ОБСЄ.

«Згідно з графіком Золотом продовжується технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очищення місцевості — забрудненої вибухонебезпечними предметами, і синхронний і дзеркальний демонтаж фортифікаційних споруд та інших об'єктів військового призначення. Розмінування триватиме до 9 листопада, а демонтаж до 25-го. Потім повинна бути верифікація СММ ОБСЄ цих проведених коштів. Вони повинні підтвердити і з нашої сторони, і з тієї сторони, та опублікувати у своєму звіті», — зазначив представник прес-центру штабу Операції Об'єднаних сил Олександр Штупун.

Напередодні журналістам вперше продемонстрували ділянку, на якій відбулося розведення сторін. Згідно з Мінськими угодами, українські захисники відійшли в тил, а село Катеринівка виявилося в «сірій зоні». Тепер там патрулюють поліцейські, військові тим часом облаштовують нову лінію оборони, за кілометр від попередньої.

Схожі новини