Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Загадкова смерть 14-річного хлопця на Чернігівщині: жителі Прилук пікетують поліцію та підпалюють шини

  • 02.11.2019, 11:33
  • 1 330

Обурені мешканці міста Прилуки, що на Чернігівщині, пікетували відділення поліції через неналежне розслідування загибелі 14-річного хлопця Дениса Чаленка.

Під відділком поліції напередодні палали шини йдеться в сюжеті ТСН.

Люди не вірять у офіційну версію смерті — нещасний випадок на залізничних коліях. Разом із батьками загиблого хлопчика вони вимагають об’єктивного розслідування вбивства. «Чому дитина вбита, а справа не порушена за статтею 115?» — дивується адвокат Володимир Білик. «Самі люди бачили, які в нього гематоми, які в нього побої. Просто покривається вищими чинами, яких були задіяні діти. Двоє дітей було з Києва, двоє прилуцьких, і в цих дітей є батьки, які на даний момент є суддями, також у міліції. І оце все з Києва іде вплив на Чернігів. Все це йде на гальма», — нарікав батько Віктор Чаленко.

Саме реакція правоохоронців найбільше обурила містян: «Це було дійсно вбивство людини, а прилуцька поліція реагувати на це не хоче, але люди так просто це не залишать». Напередодні люди продерлися у відділок, але до сутичок справа не дійшла. «Ми не Врадіївка, але ж ми Прилуки. В нас є запал, щоб довести цю справу, і щоб покарані були вбивці, а не та невинна людина — машиніст, на яку вони хочуть перевести стрілки», — каже громадська діячка Ольга Костюк.

Надвечір п’ятниці, 1 листопада, близько 300 жителів Прилук знову зібралися під місцевою поліцією. Людей не заспокоїли ані обіцянки місцевих правоохоронців взаємодіяти разом із чернігівськими колегами, ані обіцянки керівництва Нацполіції з Києва тримати цю справу на контролі. У темряві під відділком активісти підпалили шини, там також вибухали петарди та сталася бійка з правоохоронцями. Керівник місцевої поліції вже вкотре вийшов до натовпу та намагався переконати в правомірності слідчих дій, однак обурені активісти не ймуть віри обіцянкам і вимагають об’єктивності та покарання винуватців трагедії.

Під тиском громадськості вдалося добитися перевезення тіла загиблого хлопця до столичного моргу. Саме в Києві має відбутися незалежна судово-медична експертиза. Вона запланована на понеділок, 4 листопада. Вже наступного дня мають стати відомими результати.

Як повідомлялося, 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на залізничній колії. За офіційною версією поліції, це нещасний випадок, але батьки переконані, що сина вбили, а тіло поклали на рейки, аби приховати сліди злочину.

Схожі новини