Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії передали до суду справу проти ексміністра Рудьковського

  • 02.11.2019, 09:58
  • 1 103

Генпрокуратура РФ направила до суду кримінальну справу стосовно ексдепутата Верховної Ради, ексміністра транспорту України Миколи Рудьковського, якого звинувачують у нападі на російське посольство.

Про це повідомляє Українська правда.

«Заступник генерального прокурора Російської Федерації затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського.

Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь в нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин)".

«Після затвердження обвинувального висновку кримінальну справу направлено до Московського міського суду для розгляду по суті», — йдеться у повідомленні генпрокуратури РФ.

За даними російського слідства, 14 червня 2014 року Рудьковський, будучи народним депутатом, спільно з невстановленими особами з числа забороненого в РФ «Правого сектора», взяв участь у нападі на російське посольство в Києві.

«Метою нападу було ускладнення міжнародних відносин Російської Федерації з Україною та іншими державами», — стверджують у Генпрокуратурі Р Ф.

Нагадаємо, Рудьковський був заочно арештований в РФ 26 травня 2016 року у справі про напад на російське посольство в Києві. 28 вересня 2018 року його затримали в Москві і помістили під варту. Адвокати стверджують, що їх підзахисний не переховувався від слідства і нічого не знав про порушення проти нього кримінальної справи. Рудьковський під час арешту перебував на стаціонарній комплексній психіатричній експертизі в інституті ім.Сербського.

Схожі новини