Передплата 2024 «Добрий господар»

Черговий скандал у партії "Слуга народу": нардеп підтвердив переговори про доплати депутатам у 100 тисяч гривень

  • 01.11.2019, 18:13
  • 2 133

Народний депутат від партії "Слуга народу" Михайло Радуцький сьогодні, 1 листопада, підтвердив факт існування листування про доплати в конвертах для депутатів владної фракції.

Раніше скріншоти листування з’явилось у телеграм-каналі «Джокер», який веде невідомий пранкер, передає телеканал «Прямий».

«17 вересня з Михайлом Радуцьким обговорювали, що потрібно платити депутатам зарплати в конвертах. А вже сьогодні у нас є докази, що депутати Слуги Народу отримують гроші в конвертах», — написав «Джокер».

У листуванні Радуцький розмірковував, що «білої» зарплати у розмірі чотири тисячі доларів (це близько 100 тисяч гривень) для депутатів було б достатньо. Крім того, Радуцький підтвердив, що деякі депутати вже отримують гроші у конвертах.

За словами Михайла Радуцького, йому почали надходити повідомлення з номера, який був записаний в його телефоні як «хз». Він пояснює: подумав, що, очевидно, це якась знайома людина, і почав підтримувати з нею листування.

— У мене цей номер десь був в пам’яті. Підписаний «хз».

— Тобто ви обговорювали зарплату депутатів з незнайомою людиною?

— Не я обговорював, шановна… Де ви бачили, що це я обговорював? Всі запитання про зарплату йдуть не від мене. Але я не відмовляюсь, така розмова дійсно була.

— Коли ви з ним переписувалися, ви знали, хто це?

— В мене в пам’яті був цей телефон. Я не знав, хто це. Ви бачите, як він у мене позначений?

— І з цим «хз» ви вели листування?

— Так! Але він зі мною вів.

— А ви відповідали?

— Так.

— І ви не знали, хто це?

— Дивіться, телефон у мене був в пам’яті. В цій країні мене знає дуже багато людей. Я не можу не відповісти людині. Тому якщо в мене в пам’яті є телефон…

— То ви підтримуєте розмову?

— Так! Ви правильно все сказали.

— Ще раз: вам написала людина, яка колись, можливо, з вами спілкувалася, у вас цей номер був в пам’яті, підписаний «хз», ця людина вам написала…

— Я вирішив, що це десь, можливо, мій товариш, може, знайомий. Розуміючи, що йде атака на фракцію, мені навіть стало цікаво. Він пише: «йдемо каву пити». Ну як людині сказати «не підемо». Підемо!

Нагадаємо, вчора, 31 жовтня голова комітету ВР з питань зовнішньої політики і міжпарламентської співпраці Богдан Яременко опинився в центрі секс-скандалу.

Потім Яременко пояснив, чому він наймав повію просто у сесійній залі Верховної Ради України.

Згодом Богдан Яременко, який раніше стверджував, що його листування з секс-працівницею сфабриковане ним свідомо для провокації проти журналістів, вибачився за свій вчинок.

Схожі новини