Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Держдеп США погодився опублікувати документи, пов'язані з Україною

  • 01.11.2019, 10:13
  • 549

Держдепартамент США на вимогу суду погодився опублікувати документи, пов'язані з політикою адміністрації президента щодо України і адвокатом Дональда Трампа - Руді Джул

Про це повідомляє правозахисна громадська організація American Oversight у своїй заяві, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з нею, Держдепартамент погодився передати кілька категорій записів, пов'язаних з Україною, з «відповідними виправленнями» для American Oversight до 22 листопада 2019 року.

Зазначається, що зовнішньополітичне відомство має надати організації листування між Джуліані і деякими радниками держсекретаря Майка Помпео, включно з радником Держдепартаменту Ульріхом Брехбулем і колишнім старшим радником держсекретаря Майкла Мак-Кінлі.

Туди ж будуть включені текстові повідомлення, листування в месенджерах, електронні листи і записи в календарі.

Держдепартамент також погодився підготувати документи, які відображають спілкування між деякими урядовцями і будь-якими неурядовими особами щодо колишнього посла США в Україні Мері Йованович. Зазначається, що пошук буде обмежений повідомленнями між Помпео, Брехбулем і заступником держсекретаря Джоном Салліваном.

Рішення, яке зобов'язує Держдепартамент надати запитувану інформацію, було прийнято федеральним судом у відповідь на позов American Oversight більше тижня тому.

Суддя постановив, що у відомства є 30 днів, щоб передати документи.

Схожі новини