Передплата 2024 «Добра кухня»

“Львівський ринок нерухомості “підігрівають” гроші заробітчан”

Квадратний метр у новобудові - від 10 до 35 тисяч гривень. У деяких “елітних” будинках - до 50 тисяч

Цього року у місті Лева подорожчало житло у новобудовах. «Львівський ринок нерухомості у місті Лева „підігрівають“ гроші заробітчан, — розповів „ВЗ“ ріелтор Роман Андрусяк. — Також житло у нових будівлях купують львів’яни-підприємці. Найдешевший квадратний метр стартує від 10 тисяч гривень. Є квартири й по 35 тисяч гривень за „квадрат“, а деяке елітне житло цінять по 50 тисяч гривень за метр квадратний».

За словами ріелтора, часто помешкання викуповують ще на стадії фундаменту. Нещодавно в одного забудовника усі квартири викупили за… три дні. Це при тому, що цей забудовник лише почав зводити майбутній фундамент. Найактивніше купують однокімнатні й двокімнатні квартири. «Чим менша площа квартири, тим легше її продати», — наголошує ріелтор Андрусяк.

Найгірше ж продаються чотири-п'ятикімнатні дворівневі квартири площею понад 200 «квадратів». Пан Андрусяк каже, проблемні квадратні метри чекають на покупця рік-півтора, а потім забудовник робить хорошу знижку.

Тенденція — квартири купують на умовах розтермінування платежу. Роман Андрусяк каже, власник платить 30% першого внеску, решту суми розбиває на кілька років.

Також є попит на помешкання у старих багатоповерхівках. Ціна стартує від тисячі доларів за метр квадратний. Добротне житло оцінюють у півтори тисячі доларів за кв. м. Найчастіше квартири на вторинному ринку купують у центрі Львова та у районах неподалік від нього. Чимало квартир у центрі «працювали» на власника на умовах подобової оренди. Оскільки є тенденція до зменшення туристів у Львові, то, каже пан Андрусяк, деякі власники житла виставили свої «центрові» квадратні метри на продаж.

Схожі новини