Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені назвали нову смертельну загрозу людству

  • 30.10.2019, 11:35
  • 782

Спекотна погода може сприяти недоїданню через зниження апетиту й низку інших факторів

Австралійські вчені дійшли висновку, що глобальне потепління призведе до зростання захворювань та небезпечних для життя станів, пов'язаних з поганим харчуванням через високу температуру повітря.

Дослідники проаналізували дані про щоденну госпіталізацію з 2000 по 2015 рік, які охоплюють 80% населення Бразилії, а також про середньодобові температури, передає УНІАН

Виявилося, що на кожен додатковий один градус Цельсія у спекотну пору кількість випадків попадання в лікарні через недоїдання зростала на 2,5%. Найбільше від цього страждали люди від 80 років, а також від 5 до 19 років.

Спекотна погода може сприяти недоїданню через зниження апетиту, відсутність бажання купувати продукти й готувати їжу, погіршення травлення. Всього близько 15% випадків госпіталізації через недостатнє харчування пов'язані з високою температурою повітря. Вчені прогнозують, що зміна клімату ускладнить доступ до продовольства по всьому світу на 3,2% і призведе до смерті близько 30 тисяч людей через недоїдання до 2050 року.

Схожі новини