Передплата 2024 ВЗ

Спиртовики підготували звернення до Зеленського та погрожують страйком

  • 29.10.2019, 10:14
  • 611

Голова та представники об’єднаної організації Профспілки працівників агропромислового комплексу в Державному підприємстві спиртової та лікеро-горілочної промисловості “Укрспирт” підготували звернення до Президента України Володимира Зеленського, представників парламенту та уряду держави через зміни до закону про виробництво спирту та деякі кадрові призначення.

Відповідне рішення представники організації прийняли під час зібрання 28 жовтня, передає УНН.

Окрім Президента, звернення адресоване Прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку, голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, міністру розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофію Милованову, заступнику міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарасу Висоцькому, а також Ц К Профспілки працівників АПК України, Державній податковій службі України, ДП «Укрспирт» та трудовим колективам місць проваджень діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», підприємствам концерну «Укрспирт».

«У випадку демонополізації спиртової галузі України в „турборежимі“ та подальшої незваженої приватизації, спиртова галузь, буде безповоротно знищена, а з нею багатовікові традиції», — наголошують спиртовики.

Перша вимога представників профспілок — відкликати законопроект від 23 жовтня № 2300 «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», як такий, що знищує спиртові галузі України та суміжні галузі переробки сільськогосподарської сировини, загрожує безробіттям, соціальною напругою та новою хвилею масової імміграції з країни.

Крім того, спиртовики вимагають переглянути призначення Сергія Блескуна на посаду в.о. директора ДП «Укрспирт», як особи, що має конфлікт інтересів та не може працювати на керівних посадах в галузі, дослухатись до думки трудового колективу ДП «Укрспирт» при прийнятті кадрових рішень та провести конкурс на посаду керівника ДП «Укрспирт» у передбачений законодавством спосіб.

Однією з вимог є і включення делегованих представників профспілкових виборних органів до роботи в комітетах та підкомітетах ВР, комісіях та робочих групах органів державної влади з реформування спиртової галузі України, в тому числі розгляду законопроекту № 2300.

Також вони наполягають на необхідності внесення зміни до Кримінального кодексу України та посилення кримінальної відповідальності за незаконне виробництво та/або реалізацію підакцизної продукції.

«У випадку ігнорування наших вимог ми змушені будемо вдатись до проведення мирних акцій під стінами органів державної влади, в тому числі загальногалузевого страйку із зупиненням виробничої діяльності та відвантаження готової продукції», — наголосили представники профспілки.

Схожі новини