Передплата 2024 «Добрий господар»

Науковці виявили несподівану користь картопляного пюре

  • 28.10.2019, 15:58
  • 1 727

Картопляне пюре чинить таку ж дію, як і вуглеводний гель, який спортсмени вживають для підтримки глюкози в крові й підвищення працездатності.

Про це йдеться в дослідженні вчених з американського Університету штату Іллінойс, передає УНІАН.

«Картопля є багатообіцяючою альтернативою для спортсменів, тому що являє собою економічно вигідний, багатий живильними речовинами й цілісне джерело вуглеводів», — заявили вчені.

У рамках проведеного вченими експерименту 12 добровольців долали на велосипеді в середньому близько 267 км на тиждень. Учасників експерименту поділили на три групи: першим під час тренувань дозволялося тільки пити воду, представники другої групи повинні були вживати гель, а учасники третьої — їсти картопляне пюре.

Протягом експерименту вчені вимірювали рівень глюкози в крові учасників, температуру тіла, інтенсивність вправ, спорожнення шлунка та шлунково-кишкові симптоми.

Дослідження показало, що продуктивність велосипедистів, які вживали вуглеводні гелі, і спортсменів, які отримували вуглеводи через картопляне пюре, виявилася значно вищою від продуктивності учасників експерименту, які пили тільки воду.

Схожі новини