Передплата 2024 «Добра кухня»

"Він плакав і кричав": Трамп розповів моторошні подробиці знищення ватажка "Ісламської держави" аль-Багдаді

  • 27.10.2019, 17:15
  • 2 357

Президент США Дональд Трамп розповів про деталі спецоперації в сирійській провінції Ідліб та підтвердив загибель ватажка терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді.

Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN Politics.

«Президент Трамп назвав операцію знищення лідера І Д Абу Бакра аль-Багдаді „бездоганною“ під час прес-конференції в Білому домі сьогодні вранці, поділившись деталями місії», — йдеться в повідомленні.

За його словами, сили спеціальних операцій США здійснили небезпечний і зухвалий нічний наліт.

«Я повинен був спостерігати за цим. У ході операції ніхто не загинув. В той час як велика кількість бійців та товаришів аль-Багдаді були вбиті разом з ним», — сказав Трамп.

За його словами, аль-Багдаді помер після запалення жилета, який він носив. Вибух вбив його трьох дітей.

«Він загинув після того, як наткнувся на тунель, плакав і кричав. На той час місце було очищене від людей, які або здалися або були розстріляні та вбиті. Одинадцять маленьких дітей вийшли з дому та не постраждали. Єдиним, хто залишився в тунелі, був аль-Багдаді і він потягнув із собою трьох своїх маленьких дітей. Він дійшов до кінця тунелю, коли наші собаки гнали його. Він підпалив жилет, убивши себе і трьох дітей дітей. Його тіло було понівечено вибухом», — сказав Трамп.

Схожі новини