Передплата 2024 «Добрий господар»

Аваков прокоментував спроби в США дискредитувати підрозділ "Азов"

  • 25.10.2019, 12:28
  • 612

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков:вважає, що спроба дискредитації спецпідрозділу Нацгвардії “Азов” – це знак якості його боротьби за територіальну цілісність України.

Про це він заявив на зустрічі з головою місії США Крістіною Квін, коментуючи офіційну позицію України щодо «інформаційної кампанії з дискредитації» підрозділу «Азов», повідомляє пресслужба МВС.

За його словами, підрозділ спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є законним регулярним підрозділом Національної гвардії України. Особовий склад підрозділу зразково виконує службово-бойові завдання із захисту Батьківщини.

«Ганебна інформаційна кампанія про начебто розповсюдження нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення „Азов“ військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є навмисним намаганням дискредитувати підрозділ „Азов“ та Національну гвардію України, перш за все, у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відношеннях з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі», — сказав Аваков.

«Саме бойова ефективність спецпідрозділу „Азов“ у захисті держави від військової агресії — справжня причина намагання зупинити його іншим, гібридним, методом», — переконує він.

Аваков висловив сподівання, що чесна і відкрита позиція України буде врахована партнерами та соратниками по боротьбі щодо захисту демократії.

Схожі новини