Передплата 2024 «Добра кухня»

Палила траву і загинула

У Бродівське відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл району виявлено тіло жінки без ознак життя. Саме тіло було пошкоджене вогнем

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що 62-річна жінка — місцева жителька. Жінка біля свого будинку спалювала суху траву. Якоїсь миті на жінці зайнявся одяг, і самостійно збити полум’я вона не змогла.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) К К України. Тіло жінки скероване на експертизу, правоохоронці встановлюють обставини події.

Правоохоронці вкотре нагадують про неприпустимість спалювання сухої трави — цим ви не лише завдаєте шкоди довкіллю, а й наражаєте на небезпеку життя та здоров’я як власне, так і інших. Внаслідок згоряння однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму. До їхнього складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук.

У тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини — одні з найотруйніших для людини речовин. Спалюючи суху траву, люди власноруч себе знищують…

Схожі новини