Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Орбан і Путін зіграли чималу роль у формуванні негативного сприйняття Трампом України

  • 22.10.2019, 14:13
  • 498

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан і президент РФ Володимир Путін зіграли чималу роль у формуванні негативного сприйняття Дональдом Трампом України

Про це пише The Washington Post, передає Еспресо

За даними видання, з такою заявою виступив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент під час дачі закритих показань Конгресу.

За словами Кента, Путін і Орбан посилили негативне сприйняття Трампом України напередодні скандальної телефонної розмови останнього з президентом України Володимиром Зеленським.

Анонімний співрозмовник видання зазначив, що під час телефонної розмови Трампа і Путіна на початку травня, президент РФ «зробив те, що він завжди намагався зробити, — підірвати відносини США і України».

«Він завжди говорив, що Україна — це просто лігво корупції», — поскаржилося джерело.

У свою чергу, зустріч Трампа і Орбана пройшла в Білому домі 13 травня і як стверджують джерела, її підготовка викликала запеклі суперечки в адміністрації.

За даними New York Times, проти зустрічі Трампа з Орбаном виступали тодішній радник з питань нацбезпеки Джон Болтон і глава Радбезу з питань Євразії Фіона Хілл.

Однак, глава апарату Білого дому Мік Малвейні зумів пролобіювати зустріч з Орбаном, «перегравши своїх опонентів».

Під час переговорів Орбан вторив Путіну і різко критикував Україну, що швидше за все, зміцнило негативне сприйняття Трампом ситуації в цій країні.

Переговори Трампа з Путіним, Орбаном та іншими посилили його сприйняття України як «безнадійно корумпованої країни», яка також намагалася «перешкодити» йому виграти президентські вибори в 2016 році.

Однак, джерела американських видань не вважають, що Путін і Орбан прямо говорили Трампу про можливість пошуку компромату в Україні на колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

Схожі новини