Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Митрополит Епіфаній отримав нагороду у США за захист прав людини

  • 20.10.2019, 13:14
  • 719

Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію вручили у Нью-Йорку «Премію Афінагора з прав людини» (Athenagoras Human Rights Award).

Про це Предстоятель Православної церкви України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«З почуттям щирої вдячності прийняв сьогодні в Нью-Йорку Athenagoras Human Rights Award. Прийняв її не як нагороду для мене особисто, а як відзнаку успіху праці тисяч і навіть мільйонів українських православних вірних на Батьківщині та в діаспорі. Бо Помісна Українська Православна Церква, 15-та у Диптиху Церков-Сестер, наймолодша за часом всеправославного проголошення, але давня і славна за своєю історією, є плодом праці, подвигу, молитов і боротьби багатьох поколінь нашого побожного народу, сотень ієрархів, багатьох тисяч священників та мільйонів вірних», — сказав митрополит Епіфаній.

Митрополит додав, що сподівається, що колись всі Помісні Церкви послідують канонічному рішенню Вселенського Патріархату і визнають Помісну Православну Церкву України як рівноправну.

Довідка: в 1986 році Національна рада ордену Святого Андрія/Архона Вселенского патріарха в Америці заснувала нагороду Афінагора за права людини. Її вручають щорічно людині або організації, що підтверджує свою дієвість, цілеспрямованість та прихильність справі, піклуванням про права і релігійну свободу всіх людей. Нагороду назвали на честь одного з великих церковних діячів ХХ сторіччя, Патріарха Константинопольского Афінагора I.

Схожі новини