Передплата 2024 ВЗ

Бойовики зірвали режим перемир'я біля Золотого

  • 19.10.2019, 19:15
  • 620

Російсько-окупаційні війська зірвали режим перемир’я на ділянці розведення сил та засобів в районі н.п.Золоте та значно збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій ООС на Приазов’ї протягом тижня

Про це йдеться на Українській правді з посиланням на пресцентр МОУ, інформагентство Міноборони АрміяInform

В районі Золотого бойовики двічі відкривали вогонь з піхотної зброї та гранатометів СПГ — вночі та надвечір, вогонь у відповідь з українського боку у згаданому районі не відкривався.

«На найбільш зухвалі та небезпечні збройні провокації військовослужбовці відповідали ворогу вогнем з піхотної зброї», — повідомили у МОУ.

На Приазов’ї бойовики застосовують не лише стрілецьке озброєння, а й заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 та 120 мм та ствольну артилерію.

«Важке озброєння ворог застосовує переважно вночі, коли не працюють патрулі Спостережної місії ОБСЄ. У світлу пору доби противник здійснює турбуючі обстріли, намагаючись викликати вогонь нашої артилерії у відповідь, щоб звинуватити українських військових у порушенні режиму тиші», повідомили у Міноборони.

Міни та снаряди часто прилітають й на територію цивільних об’єктів, значно віддалених від позицій українських військ, зазначають у відомстві.

Схожі новини