Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа Гладковсього: у "Богдан Моторс" погрожують зривом держзамовлення

  • 19.10.2019, 14:34
  • 955

Компанія "Богдан Моторс" відкидає звинувачення у завищенні ціни вантажівок "Богдан-63172", які фігурують у підозрі екс-першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському, та заявляє про загрозу невиконання державного оборонного замовлення

Про це свідчить заява колективу автозаводу «Богдан Моторс», оприлюднена в суботу, інформує Українська правда

«Колектив Д П «АСЗ № 2 АТ «АК «Богдан Моторс» з обуренням дізнався про неправдиві і безпідставні звинувачення, оприлюднені під час судового засідання ВАКС 18 жовтня 2019 року.

…Що стосується вартості вантажівок «Богдан-63 172», то вона навіть гіпотетично не могла бути завищеною, оскільки формувалася у повній відповідності до чинного законодавства та підзаконних актів, а саме — з чинною редакцією постанов Кабінету Міністрів України № 517 та № 464, які регламентують весь порядок формування ціни під час виконання державного оборонного замовлення.

Діяльність нашого підприємства, як виконавця державного оборонного замовлення постійно знаходилася під контролем відповідних державних органів. Тож зараз віднайти у ній «кримінал» на догоду політичному замовленню можливо буде лише шляхом маніпуляцій та відвертих фальсифікацій з боку замовників та виконавців таких дій".

У компанії заявили, що останні події навколо підприємства «вносять неабияку нервовість у настрої працівників».

«Тож результат такого перебігу подій ставить під загрозу у найближчий перспективі виконання Державного оборонного замовлення», — йдеться в заяві.

Разом з тим, Вищий антикорупційний суд у суботу вдень продовжує обирати запобіжний захід колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олегу Гладковському, якого підозрюють у зловживанні владою та декларуванні недостовірної інформації.

Схожі новини