Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Укрзалізницю" повернули під контроль Мініфраструктури

  • 18.10.2019, 11:58
  • 880

Міністр інфраструктури зазначив, що реформа "Укрзалізниці", яка мала початися ще три роки тому, нарешті відбудеться

Кабінет міністрів України повернув акціонерну компанію «Укрзалізниця» в сферу управління Мінінфраструктури.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook, передає УНІАН

«Повернення блудного сина. Рішенням уряду „Укрзалізницю“ повернули в сферу управління Міністерства інфраструктури. Дякую прем'єр-міністру за підтримку в подоланні наслідків дивних коаліційних домовленостей попереднього уряду», — написав він.

Криклій зазначив, що реформа «Укрзалізниці», яка мала початися ще три роки тому, нарешті відбудеться.

«Укрзалізницю» буде розділено на оператора інфраструктури, вантажного перевізника і пасажирського перевізника, а сама компанія стане публічною (IPO). Буде створено конкурентний ринок залізничних перевезень і забезпечено рівноправний доступ до залізничної інфраструктури. Для цього нам потрібен новий закон про залізничний транспорт, розраховуємо на підтримку парламенту в цьому питанні. Готуємо реформу системи тарифоутворення на послуги залізничних перевезень", — написав він.

Також Криклій повідомив, що планується модернізація залізничної інфраструктури та оновлення парку пасажирських вагонів і локомотивів.

«Також для поліпшення якості надання пасажирських послуг плануємо передавати в концесію вокзали і впроваджувати системи управління якістю пасажирських перевезень відповідно до стандартів Європейського Союзу», — написав він.

Схожі новини