Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волинський нардеп озеро переплив. А луцький чиновник під час рибалки зник..

Нардеп від Волині Ігор Гузь продовжує свій «плавальний марафон» волинськими озерами. Йому вже підкорилася не одна водойма. Цього разу за мету собі поставив переплисти озеро Біле, що в Любешівському районі на кордоні з Білоруссю.

Його протяжність — 2,8 кілометра. Ніби, не так багато, подумає хтось. Але це — природня водойма, а не басейн, має течії, дно різної глибини, вкрите водоростями… Та ще ж надворі жовтень! Хоч надворі температура повітря сягала близько 15 градусів, вода була значно холодніша. Ще й погода вітряна.

До Ігоря Гузя в цьому році вирішили доєднатися лучанин Дмитро Гарматюк та плавець з Володимира-Волинського Сергій, який не забажав називати свого прізвища. Усі мали добру екіпіровку, й о півдні розпочали заплив. Їх супроводжували три човни з рятувальниками, водолазами, медиками та… прикордонниками.

На жаль, серед дистанції вирішив зійти на човен пан Дмитро. Він вже вчетверте перепливає озера з Ігорем Гузем, та цього разу щось пішло не так. Аби не ризикувати, чоловік вирішив відмовитися від продовження змагання. А ось нардеп та пан Сергій успішно фінішували за 1 годину 20 хвилин. Першими словами Ігоря Гузя були: «Слава Україні! Заплив, присвячений створенню УПА, завершено!»

Плавців та усіх, хто підтримав ініціативу парламентаря, напоїли теплим солодким чаєм та нагодували смачною рибною юшкою.

ДО ТЕМИ

На жаль, саме у ці дні сталася біда на іншому озері в Любешівському районі Волині — Люб'язь. Тут разом зі знайомими рибалив директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міськради Олексій Веремійчик.

Було вітряно, здійнялися сильні хвилі — і човен перекинувся. Троє чоловіків залишилися біля човна, а Олексій Веремійчик вирішив вплав добиратися до берега, аби покликати на допомогу. На жаль, його доля досі невідома. Територію навколо прочісували сотні людей, працювали водолази… А ось троє інших чоловіків помітили рибалки й допомогли їм вибратися на сушу. Вони госпіталізовані, їхньому життю нічого не загрожує.

Фото з відкритих джерел
На фото: Олексій Веремійчик

Схожі новини