Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ділянки біля Сихівського лісу - під дачі зіркам спорту

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський надав чотирьом відомим львівським спортсменам земельні ділянки - аби вони спорудили собі дачі.

Це шахістки Анна й Марія Музичук, боксер Андрій Котельник, а також тренер із боксу Дмитро Сосновський. Ділянки спортсмени отримали на Сихові — поруч з вулицею Вулецькою та лісом.

Згідно із розпорядженням Мальського, ділянки виділили після того, як спортсмени звернулися у ЛОДА з відповідними заявами. Землю надано у приватну власність, а не в оренду.

Як розповіла «ВЗ» т. в. о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук, Львівська ОДА має за честь презентувати чемпіонам світового рівня земельні ділянки для дачного будівництва. Площа кожної з ділянок — 6−7 сотих. Чиновниця каже, Львівська ОДА надала ці площі на «безхозній землі», яка за межами Львова, не закріплена за Пустомитівським районом, але формально належить Львівській мерії.

Нагадаємо, кілька років тому Львівська міська рада надала Андрієві Котельнику приміщення для створення Школи боксу імені Котельника. Також той отримав з міського бюджету 250 тисяч гривень — для покращення житлових умов.