Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та Франція домовились спільно виробляти патрульні катери

  • 16.10.2019, 09:40
  • 529

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час зустрічі з міністром транспорту Французької Республіки Жан-Батістом Джеббарі сьогодні, обговорив стан реалізації спільних проєктів, а також можливість взаємовизнання водійських посвідчень.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Україну та Францію зв’язують багато програм і я маю відмітити високу компетенцію наших французьких колег. Приємно зазначити, що один із найбільших діючих проєктів з французькою компанією Airbus — щодо поставки гелікоптерів для авіаційної системи МВС, успішно розвивається», — сказав Арсен Аваков.

Сторони також обговорили співробітництво щодо спільного виробництва патрульних катерів для прикордонників.

«Ми отримали пропозицію від французької компанії Ocea щодо поставок патрульних катерів для Державної прикордонної служби України, і при цьому важливе саме спільне виробництво таких катерів», — сказав Арсен Аваков.

Французька сторона запевнила, що розуміє важливість локалізації виробництва для України:

«Сподіваємося, що вже найближчим часом підпишемо Меморандум про взаєморозуміння у цьому проєкті», — сказав Жан-Батіст Джеббарі.

Арсен Аваков також наголосив на важливості якнайшвидшого розгляду питання про взаємовизнання водійських посвідчень:

«Ми хотіли б підписати угоду про взаємне визнання водійських посвідчень. Маємо такі угоди з низкою країн ЄС, зокрема з Італією та Іспанією. І в наступному місяці підпишемо з Великобританією, тому вважаю, що така угода з Францією буде актуальна», — сказав міністр внутрішніх справ України.

Своєю чергою, французька сторона відмітила конструктивну атмосферу співробітництва з Україно та запевнила, що зробить усе можливе для ефективної роботи по всіх транспортних програмах.

Схожі новини