Передплата 2024 «Добра кухня»

Очільник облради завітав на фестиваль бойківської культури «БойЄ»

  • 14.10.2019, 09:44
  • 464

Сьогодні, 13 жовтня, с. Урич Сколівського району на території музею‐заповідника «Хата в Глубокім» триває перший Фестиваль бойківської культури «БойЄ». Гості фестивалю мають можливість дізнатися більше про бойків і про те, як популяризувати унікальні місця України.

Відвідав мистецький захід голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.
«Упевнений, фестиваль „БойЄ“ сподобається всім відвідувачам і подарує кожному гарний настрій», — сказав у вітальному слові очільник облради.

Окрім того, він розповів гостям свята, що захід відбувається в рамках проєкту «Світ Карпатських розет — заходи зі збереження унікальності культури Карпат», що реалізується разом із партнерами Асоціацією «Єврорегіон «Карпати — Україна» за підтримки CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

«У результаті виконання проєкту матимемо, зокрема створені та обладнані чотири центри культури Карпат, причому три з них на території України — в Косові, Тустані, Колочаві та Бистрому (Польща)», — підкреслив Олександр Ганущин.

Організатори Фестивалю приготували насичену програму, кожен пункт якої спрямований на максимальну репрезентацію всього різноманіття бойківських традицій та обрядів.

Також на Фестивалі презентуватимуть нові туристичні можливості регіону та результати інфраструктурного проекту «Карпатцький публічний простір для дітей Тустань» в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих картацьких громад.

Окрім знайомства з архітектурою та ландшафтом бойківського села, гостей Фестивалю чекає багато цікавих подій у різних локаціях.

Серед них — майстер-класи з ткацтва та вибійки по тканині, кулінарії і дримбарства, плетіння вінків та знайомство з бойківськими музичними інструментами.

А ще сьогодні запрацював у Тустані дитячий майданчик, збудований в рамках спільного для всіх Карпатських областей «Конкурсу карпатських ініціатив», що реалізовується коштом обласних бюджетів та соціально відповідального бізнесу ОККО та ДТЕК.

Додамо, що захід відбувається в рамках проєкту «Світ Карпатських розет — заходи зі збереження унікальності культури Карпат» за підтримки CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine, програми Міністерства культури України «Малі міста — Великі враження» та Українського культурного фонду.