Передплата 2024 «Добрий господар»

"Ми йдемо до дуже жорсткого авторитаризму, у нас буде вождь", - Андрухович

  • 13.10.2019, 16:58
  • 704

Українців попереду чекають роки авторитарного правління президента, цензура й обмеження прав та свобод

Про це всесвітньовідомий український письменник Юрій Андрухович заявив в інтерв'ю Molbuk.ua, передає Еспресо.TV.

«Ми йдемо до дуже жорсткого авторитаризму, у нас буде вождь. Він вже є, чоловічок низького зросту, комік. Тобто коміки приходять до влади, але ми перестаємо сміятися. Ні, ну поки що ми ще сміємося. Смійтеся на здоров’я», — поділився він своїм прогнозом.

При цьому Зеленський, як вважає Андрухович, на відміну від Петра Порошенка, у своїй зовнішній та внутрішній політиці «виконуватиме московську програму», що знаходитиме велику підтримку в Європі.

«Я думаю, що період Порошенка, як тепер виявилося, Європі заважав. Він через свої психологічні і навіть фізичні властивості тримав європейських лідерів у дуже міцних обіймах. Їм було вже недобре у цих обіймах, але вони не мали куди подітися. І щойно український народ усунув Порошенка, проголосувавши не за нього, вони зітхнули з полегшенням. Ще жодного разу мені не траплялися у Європі такі люди, які би нас підтримали у тому, що ми не хочемо бути разом з іншими радянськими республіками. Навпаки штовхають нас туди, мовляв, вам треба — з Киргизстаном, з Казахстаном.

І додають: ну, добре, з Росією у вас зараз проблеми, конфлікт на Сході, але тримайтесь з Азербайджаном. Європейцям простіше нас тримати у такому полі. І це моє велетенське розчарування, бо я з цим доживаю своє життя, і нічого не змінюється. У нас насправді був шанс відірватися від цього стереотипу за часів цього «проклятого Порошенка», як його тепер називають. Але й тоді цього не відбулося. У Європі не хотіли. Вони чекали, коли Порошенко піде геть, і вони повернуться до своїх відносин із Росією", — пояснив Андрухович.

Схожі новини