Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Лондоні заарештували 63-річну бельгійську принцесу за участь у страйку екоактивістів

  • 13.10.2019, 14:14
  • 896

У Лондоні поліцейські заарештували бельгійську принцесу Марі-Есмеральду, яка брала участь у сидячому страйку екоактивістів на Трафальгарській площі.

Про це повідомляє The Telegraph.

За даними видання, 63-річну принцесу супроводили в поліцейський фургон, де вона провела п'ять годин. Пізніше її відпустили без пред'явлення обвинувачень. Як повідомляє Inpendent, починаючи з понеділка британська поліція заарештувала 1300 осіб, які брали участь у протестах проти змін клімату.

Екорух Extinction Rebellion («Повстання проти вимирання») організовує в усьому світі демонстрації із закликами до активнішої боротьби з глобальним потеплінням. Згідно сайту руху, його мета полягає в залученні уваги суспільства до проблем екології.

Перша акція Extinction Rebellion стартувала 7 жовтня. Активісти заблокували рух навколо Колони Перемоги в окрузі Тіргартен і в районі Потсдамер-плац в Берліні. Того ж дня в Амстердамі протестуючі перешкоджали руху перед будівлею художнього музею Рейксмюсеум. У Лондоні поліція заарештувала 135 осіб, які блокували рух на дорогах, мостах і площах британської столиці в районі Вестмінстера.

У квітні екоактивісти протягом 11 днів заважали руху в Лондоні. Тоді поліцейські затримали тисячу учасників протесту, 850 з них отримали адміністративне покарання. У серпні представники руху погрожували заблокувати роботу лондонського аеропорту Хітроу за допомогою дронів.

Інтерфакс-Україна

Схожі новини