Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США відкрили кримінальну справу через діяльність Джуліані в Україні, - ЗМІ

  • 12.10.2019, 14:15
  • 732

Федеральна прокуратура в Нью-Йорку почала розслідування проти адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані за підозрою у порушенні законів про запобігання іноземному впливу на американський уряд.

Як повідомляє видання The New York Times, розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні та можливого впливу на рішення про відставку Марі Йованович з посади посла США в Україні. Також, за даними джерел видання, розслідування стосується справи затриманих на поточному тижні бізнесменів Лева Парнаса та Ігоря Фрумана, яких пов'язують з Джуліані, і які підозрюються у порушенні законодавства щодо фінансування виборчих кампаній.

Нагадаємо, Йованович відкликали з України у травні, хоча термін її повноважень закінчувався влітку. 11 жовтня видання The Washington Post опублікувало підготовлений виступ Йованович перед Конгресом. У виступі колишній посол заявила, що Трамп здійснював тиск на Держдепартамент, щоб її звільнили з посади американського посла в Україні. Йованович зазначила, що її від'їзд з України є прямим результатом тиску Трампа на Держдеп.

Пояснюючи свій від'їзд, Йованович визнала, що протягом місяців зазнавала критики з боку Джуліані. За словами Йованович, Джуліані звинуватив її в «обливання брудом» президента і в прагненні захистити інтереси колишнього віце-президента США Джо Байдена та його сина Хантера, який входив до складу спостережної ради Української енергетичної компанії Burisma. 1

жовтня голови комітетів Палати представників Конгресу США, які проводять розслідування у рамках процедури імпічменту Трампа, надіслали Джуліані офіційний запит про надання документів. Конгресмени вимагають до 15 жовтня надати всі матеріали щодо, як сказано в листі, «спроб президента і його адміністрації здійснювати тиск на Україну з метою вплинути на президентські вибори 2020 року» в США. Конгресмени обґрунтовують свій запит словами самого Джуліані, який раніше заявив, що просив представників України розслідувати діяльність Байдена.

УНІАН

Схожі новини