Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна передала Італії імена італійців, що воювали на боці бойовиків на Донбасі

  • 12.10.2019, 12:14
  • 562

Українська сторона передала Італії імена принаймні 25 італійців, які воювали на боці сепаратистів на Донбасі.

Про це заявив координатор батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Андрій Антонищак, передає УНН.

«Минулого року взимку я оголосив, які були вже доведені, і зокрема скористався списком, який мені передав тодішній військовий прокурор Анатолій Матіос, за що я йому дуже вдячний — вони також провели кропітку роботу, частково ми знайшли, — 25 італійців з паспортами, з номерами телефонів, які вони користувались на нашій території, які воювали на боці сепаратистів, і трьом, якщо я не помиляюсь — можливо на сьогоднішній день більше — оголошена заочна підозра. Мені буде цікаво, як італійська сторона на це буде реагувати, коли справу направлять в Інтерпол проти тих людей, які воювали на боці терористів, і яким чином збирається італійська сторона їх видавати українському правосуддю. Тоді ми побачимо лице італійського чи європейського правосуддя», — сказав співрозмовник.

Він не відповів прямо на питання про те, чи планує українська сторона дійсно передати списки цих імен до Інтерполу.

«Ці списки є вже давно в посла в Італії, я вже давно надіслав ці списки в посольство. Я надіслав ці списки в Генпрокуратуру, в СБУ і МВС. У Міністерстві внутрішніх справ передали також італійській стороні, зокрема особисто передавав Арсен Аваков. Тобто в Італії є ці списки. Там є і списки терористичних організацій на італійській території, які займаються безпосередньо вербовкою найманців, що посилають на Донбас», — заявив Антонищак.

Нагадаємо, вчора суд присяжних в італійському місті Павія опублікував мотиваційну частину вироку нацгвардійця Віталія Марківа, який був засуджений до 24 років ув’язнення.

Вже декілька років 30-річний нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії перебуває під вартою у в’язниці в Італії. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці заарештували його в аеропорту Болоньї, коли він з дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Додамо, марш захисника України Марківа збирають під МЗС 14 жовтня.

Схожі новини