Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Старший радник Помпео подав у відставку через справу по Україні

  • 11.10.2019, 11:57
  • 432

Маккінлі йде у відставку через те, що Помпео публічно не підтримав дипломатів, які опинилися втягнутими в скандал

Старший радник держсекретаря США Майка Помпео Майкл Маккінлі йде у відставку через справу по Україні.

Про це повідомляє газета Washington Post, передає Главком

Видання пише, що Маккінлі йде у відставку через те, що Помпео публічно не підтримав дипломатів, що опинилися втягнутими в скандал навколо України та через візит дипломатичного персоналу в Конгрес у цій справі. Повідомляється, що Помпео виступить з заяву сьогодні ввечері.

Додамо, Маккінлі займав ряд дипломатичних постів, в тому числі він був послом в Афганістані, Колумбії і Перу, Маккінлі служив послом в Бразилії в минулому році, коли Помпео найняв його радником.

Нагадаємо, колишній посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович і колишній спеціальний представник президента США по Україні Курт Волкер погодилися дати свідчення в Конгресі для розслідування імпічменту президента Дональда Трампа.

Також посол США в Є С Гордон Сондленд буде давати свідчення в Конгресі по справі про тиск президента США на українського президента.

Видання The New York Times писало, що двоє з головних посланців президента Трампа в Україні працювали над заявою для нового президента країни Володимира Зеленського, яке зобов'язало б Україну проводити розслідування по справі Burisma Holdins.

Схожі новини