Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністра енергетики США зобов'язали надати документи по Україні

  • 11.10.2019, 11:16
  • 432

Голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту Дональда Трампа

Про це йдеться в спільному листі голів комітетів із розвідки Адама Шиффа, міжнародних справ Еліота Енгеля і нагляду Елайджа Каммінгс, передає Прямий

«Останнім часом у публічних повідомленнях виникають питання про роль, яку ви, можливо, зіграли в передачі або посиленні рішучого послання Президента США до президента України. Ці повідомлення також викликали серйозні питання щодо ваших зусиль натиснути на українських чиновників, щоб змінити структуру управління в українській державній енергетичній компанії (НАК „Нафтогаз України“ — ред.) на користь осіб, пов’язаних зі спробами Руді Джуліані втягнути українських чиновників у наші вибори 2020 року», — йдеться в листі.

Демократів також цікавить документальне підтвердження зусиль Перрі, спрямованих на те, щоб переконати Президента України замінити членів правління НАК «Нафтогаз».

Міністра енергетики США просять розповісти Конгресу про його роль в організації липневої телефонної розмови Дональда Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським.

Крайній термін надання документів — 18 жовтня.

Інформація про повістку Перрі з’явилася за кілька годин по тому, як демократи видали повістки двом бізнесменам та клієнтам Джуліані — Льву Парнасу й Ігорю Фруману, яких арештували в середу за звинуваченням в незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії.

Схожі новини