Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Грибники, не падайте духом - підпеньки ще будуть!

Чимало любителів “тихого полювання” у відчаї: цього малодощового літа майже не було боровиків, а під час нинішньої осені не видати і опеньків. Якою ж то буде зупа без лісового запаху? Але не все так погано. І це засвідчують прилавки базарників біля ратуші у районних Бережанах. Там селяни пропонують містянам “дефіцитні” дари природи

— Вони уже з’являються у наших лісах, — каже працівниця школи-інтернату, вона ж затята грибоманка Наталія Дмитрик. — Моя сестра Світлана на хуторі неподалік свого дому відпорпала з-під листя перші цього року підпеньки. На нашому базарі за літру цих грибів у пластиковій ємності з-під майонезу жінки просять 25 гривень. Дорогувато, як на мене! Торік вони коштували як мінімум удвічі дешевше.

Наталія упевнена: грибна пора — не за горами. За «бабиного літа» підпеньки, що ховалися у землі від перших жовтневих приморозків, підуть у ріст. Найближчої суботи «грибна жінка» піде по знайомих місцях і, впевнена, з порожніми відрами додому не повернеться.

Ще один бережанець, газовик Михайло Когут, теж не переживає, що залишиться на зиму без грибної смакоти. Чимало її залишилося у домашній комірці ще з минулого року. Каже, що завжди підстраховує себе продуктами.

Схожі новини