Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутати ЛМР проти Закону про ринок землі

Депутати Львівської міської ради закликали зупинити спроби поспішного запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, яка приведе до дестабілізації аграрного сектору, задасть непоправної шкоди українській економіці, що, в свою чергу, дестабілізує соціально-економічну ситуацію в державі.

Зі зверненням такого змісту на пленарному засіданні виступила депутатка фракції БПП «Солідарність» Уляна Пак.

Депутати переконані, що сьогодні відсутні ринкові механізми, які повинні допомогти у формуванні ціни на землю. Відсутність механізму, програми цільового кредитування національного українського сільськогосподарського товаровиробника, зокрема, і малих фермерських господарств — ставить сільського господаря у неможливість конкуренції перед агрохолдингами та корпораціями, що мають можливість користуватися залученими іноземними інвестиціями. Є ціла низка проблем, які роблять відкриття ринку землі в теперішні умовах вкрай небезпечним.

Петро Адамик — голова фракції БПП «Солідарність» переконаний, що саме земля є найбільшим надбанням українців:
«Ми глибоко переконані, що земля має бути ресурсом розвитку всієї країни, а не об’єктом наживи для „обраних“. Саме тому, усім нам, належить зробити свій вибір між поспішним відкриттям ринку земель сільськогосподарського призначення і комплексною земельною реформою. Ми обираємо друге — ґрунтовну реформу, якої Україна чекає вже 28 років».

Петро Адамик
Петро Адамик

Більше того, за умов бойових дій на сході України при відкритті ринку землі є ризик втрати територій. Депутати ЛМР доречно зауважили, що сьогодні не можуть реалізувати своє право учасники АТО / ООС, яким держава гарантувала отримання земельних ділянок в рамках безоплатної приватизації, не говорячи про дотримання умови Конституції, де кожен громадянин України має право на земельну ділянку.
Поспішна реформа, не підтримана суспільством, не матиме успіху й остаточно підірве довіру людей до влади, що загрожує новим соціально — політичним потрясінням.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Схожі новини