Передплата 2024 «Добра кухня»

"Бажання Зеленського не відповідають реаліям", - у російському МЗС прокоментували намір президента обговорити Крим у "нормандському форматі"

  • 10.10.2019, 17:36
  • 541

Намір президента України Володимира Зеленського використати переговори в «нормандському форматі» для обговорення питання Криму нереалістичний

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко російській агенції ТАСС, передає Радіо Свобода

«Нормандський формат був створений для вирішення конфлікту на південному сході України. Для якихось інших речей він не призначений. Бажання президента України трохи не відповідають тим реаліям, які склалися за останні п'ять років, що минули з моменту створення формату», — сказав Руденко.

«Тему Криму ми обговорювати ніде не будемо: ні в нормандському форматі, ні на будь-яких інших майданчиках. Це питання для нас закрите назавжди», — додав російський дипломат.

Раніше 10 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що питання про деокупацію Криму поки залишається лише в «санкційному форматі» обговорення на міжнародних майданчиках. Він хоче повернути кримське питання до порядку денного з поновленням переговорів у «нормандському форматі».

Схожі новини