Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський заявив, що зустріч з Путіним може відбутися тільки у "нормандському форматі"

  • 10.10.2019, 12:16
  • 557

На думку президента України, така зустріч необхідна, якщо є бажання "закінчити війну"

Президент України Володимир Зеленський не проти прямої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, але сьогодні ніхто про неї не говорить, «тому що всі проти».

Про це він сказав під час прес-марафону, передає УНІАН

Так, на запитання журналіста, чи можливе проведення його зустрічі з Путіним, Зеленський відповів:

«Я не знаю». «Ми домовились, що саміт «нормандського формату» може бути. Складно було в цілому домовитись про те, щоб він відбувся. Тому що з 2016 року його не було, і, в принципі, було таке відчуття, що це нікому не потрібно з влади.

Ми сказали: «Нам потрібно. Потрібно дивитись один одному в очі, потрібно зустрічатися», — заявив Зеленський. При цьому він зазначив, що зустрічі ці можуть бути у двох форматах: «нормандському» і тет-а-тет із Путіним. «Але про цю зустріч (пряму із Путіним -ред.), ніхто не говорить, тому що всі проти… Я не знаю (чи це можливо — ред.). Я навіть не можу вам зараз про це сказати. Я знаю одне, що ця зустріч повинна бути. Вона повинна бути, якщо ми хочемо закінчити війну. Ми зараз говоримо тільки про «нормандський формат». Поки що він такий, і я вдячний нашим західним партнерам, що в нас він є хоча б. І зараз всі готові до «нормандського формату», — додав Зеленський.

Схожі новини