Передплата 2024 «Добрий господар»

"Всім одразу не допоможеш...": "Слуга народу" поскаржився за звернення виборців

  • 08.10.2019, 17:13
  • 744

Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Штепа дав команді наказ відмовляти на деякі звернення, що надходять до приймальні.

Про це він написав у Facebook.

«Поясню. Крім матеріальної допомоги один з найчастіших приводів для звернення — відсутність якісної дороги, тротуару або вуличного освітлення. Схема дій виглядає дуже просто: виборець описав проблему — я розглянув його звернення та відправив запит до органів виконавчої влади — вони виконали роботи / передбачили їх у плані на наступний рік / відмовили через нестачу бюджету», — написав нардеп.

Він додав, що слід враховувати, що кошти обмежені, тому відправляти запити з кожного приводу не дуже розумно. «Як депутат я маю чути виборців, усвідомлювати, що бентежить їх найбільше, і „скеровувати“ виконавчу владу у найпріоритетніші місця. Не бачу сенсу відправляти депутатські запити в режимі нон-стоп: це буде імітація роботи задля звітності, а не ефекту», — зазначив Штепа.

Він зазначив, що вважає абсолютно нормальним бажання кожної людини мати прийнятну дорогу до своєї оселі. «На їх місці я теж звернувся би до депутата з аналогічним проханням. Проте у ситуації, коли за одну і ту ж суму виконавча влада може побудувати дорогу до 20−30−50 домівок чи до 2−3-5 — я віддам перевагу запиту щодо більш „функціональної“ дороги. Всім одразу не допоможеш…», — каже нардеп.

Нагадаємо, Сергій Штепа переміг на позачергових виборах в одномандатному окрузі № 77 (Запоріжжя), випередивши керівника «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва на 11%.

«І вибачте всі, кому я відмовив. Якщо потрібна робота „для галочки“ — зверніться до когось іншого», — резюмував Штепа.

Схожі новини