Передплата 2024 «Добрий господар»

"Сьогодні ви бачили "портновське" правосуддя...", - Пашинського відправили під арешт

Печерський суд Києва обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суддя оголосив про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 грудня. Про це повідомляє «Українська правда».

Повний текст ухвали суддя оголосить о 14 годині 9 жовтня.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п'яти днів після оголошення.

На засіданні був присутній екс-секретар РНБО і соратник Пашинського Олександр Турчинов.

«Сьогодні ви бачили „портновське“ правосуддя, — заявив Сергій Пашинський. — Я зроблю все, щоб ці злочинці, які сьогодні вчинили злочин, про це пожаліли… Матеріали справи сфальшовані. Суддя пішла на порушення всіх чинних норм законодавства».

У свою чергу, адвокат Пашинського Андрій Федур переконує, що «рішення для нас очікуване, але незаконне. Ми будемо його оскаржувати. Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО… Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою»

«Зараз формується такий тренд, що всі представники бувшої влади, яка працювала з 2014 по 2019 рік, вони є всі погані, вони є всі проблемні тощо. Як показали останні події, це не допомагає чинній владі…», — сказав екссекретар РНБО Олександр Турчинов.

Нагадаємо, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження. Слідчі мають намір клопотати в суді про арешт.

Колишній заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов 4 жовтня написав у своєму Telegram про Пашинського: «Наступного тижня фігурант переїде в слідчий ізолятор…

…Ми постараємося вплинути на умови його утримання в камері і правильний колектив однодумців."

Схожі новини