Передплата 2024 «Добра кухня»

"Путін диктує Зеленському умови і перекладає відповідальність за війну на Україну", - Ірина Геращенко

  • 03.10.2019, 14:18
  • 352

Неприпустимо, коли президент Росії Володимир Путін диктує свої умови українському президенту і перекладає свою відповідальність за події на Донбасі на Україну

Про це заявила з під час виступу з трибуну Верховної Ради народний депутат, співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Він (Путін — ред.) говорить, що це на нас лежить відповідальність за економіку і інфраструктуру на Донбасі. Що це тільки на Україні лежить відповідальність за безпеку. Ось це і є ключові пастки, які містить «формула Штайнмаєра», — зауважила вона.

Геращенко також підкреслила, що вчора після зустрічі лідерів фракції з Зеленським у неї склалося щире враження, що президент прагне миру, але так само щиро він вірить, що може переграти Путіна.

«Я бачила кількох українських президентів, які також вірили, що можуть переграти Путіна, але потрапляли в пастку Кремля під назвою „план Штайнмаєра“. І сьогодні наша спільна задача не дати Україні потрапити в неї», — наголосила народний депутат.

«Також у нас виникає питання чому нова українська влада, коли говорить про розведення військ в Золотому не говорить про відкриття КПВВ там? Адже там наші громадяни і в 2016 році ми домовлялися про відведення саме в контексті відкриття такого КПВВ», — підкреслила Геращенко.

Політик наголосила на важливості продовження діалогу між парламентом і президентом.

«Діалог потрібен, аби ми разом дали відповідь на мирний план. І це має бути мирний план тепер президента Зеленського, а не Штайнмаєра», — додала вона.

Схожі новини