Передплата 2024 «Добра кухня»

Пластун зі Львова виступив на Генасамблеї ООН з промовою про порушення прав людини Росією

  • 03.10.2019, 13:37
  • 815

21-річний пластун зі Львова Роман Тимоцко виступив на Генеральній Асамблеї ООН із промовою про порушення прав людини Росією

Як інформує прес-центр Пласту, на засіданні Генасамблеї у Нью-Йорку Роман Тимоцко представляв українську молодь, пише Львів1256 з посиланняи на Zaxid.net

У своїй промові у середу, 2 жовтня, Роман Тимоцко розповів історію 19-річного Андрія Ейдера, який провів 286 днів у російському полоні після захоплення українських суден у Керченській протоці. «Замість того, щоб присвячувати свої таланти розвитку України, він як і багато інших молодих українців пожертвував своїми життєвими планами заради безпеки нашої держави», — заявив Роман Тимоцко під час доповіді.

«Історія Андрія, який, на щастя, нещодавно повернувся в Україну з полону, нагадує нам, що багато українців досі незаконно ув’язнені. А мільйони піддаються жахливим порушенням прав людини Росією в тимчасово окупованих українських територіях — Криму та частині Донбасу», — зазначив Роман у своєму виступі.

Окрім Романа Тимоцка, молодіжним делегатом від України на засіданні Третього комітету з питань соціальної, гуманітарної та культурної політики Генасамблеї ООН також представляє студентка з Одеси Наргіс Мохд.

Пишаємось цією важливою місією Романа: поширення позиції української молоді до світової спільноти. Також знаємо, що пластовий герб-лілея на його піджаку є не випадковістю, а важливим нагадуванням зберігати пластові цінності, де б він не був.

Схожі новини