Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коломойський виплатив НБУ кредит по ПриватБанку

  • 02.10.2019, 14:38
  • 442

Компанія "Арлан", яка належить мільярдеру Ігорю Коломойському, виплатила заборгованість за кредитом рефінансування

Відповідний кредит Національний банк України надав ПриватБанку до його націоналізації, йдеться на сайті НБУ, передає OBOZREVATEL

«ТОВ „Арлан“ виконало зобов'язання перед Національним банком за мировою угодою, частково погасивши заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування», — повідомили представники регулятора.

У НБУ нагадали, що у травні 2018 року подали до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на нерухоме майно, що належить ТОВ «Арлан».

Це майно було передане в іпотеку як забезпечення зобов'язань ПриватБанку за кредитом рефінансування.

18 вересня 2019 року Центральний апеляційний господарський суд затвердив мирову угоду між Національним банком України та ТОВ «Арлан».

Згідно з мировою угодою, ініціатором якої виступило ТОВ «Арлан», останнє зобов'язувалося погасити заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості іпотечного майна.

Це вже другий приклад вирішення судової суперечки з майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку через укладання мирової угоди.

Уперше мирова угода між Національним банком України та АТ «Нікопольський завод феросплавів» була затверджена Господарським судом Дніпропетровської області 28 серпня 2019 року.

6 вересня завод феросплавів достроково виконав зобов'язання перед НБУ за цією мировою угодою, погасивши заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування

Схожі новини