Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відомий в Україні противник щеплень претендує на посаду заступника міністра охорони здоров'я

  • 01.10.2019, 13:40
  • 560

Одеський журналіст Сергій Дібров, який є одним з найвідоміших представників руху "проти щеплень" в Україні, претендує на пост заступника міністра охорони здоров'я.

Про це свідчить його декларація, оприлюднена у публічному реєстрі НАЗК, передає lb.ua.

У своїх публікаціях та інтерв'ю він розповідає, що його дитині у 2001 році зробили щеплення без відома батьків, незважаючи на наявність протипоказань до вакцинації, що призвело до проблем зі здоров'ям.

Однак запеклим противником вакцин він став тільки у 2009 році, коли народилася його друга дитина. «Я почав заглиблюватися — спочатку КаКа, ВООЗ, ЮНІСЕФ та мозівськи кухня, потім інші вірусні інфекції та маніпуляції зі статистикою, потім — інші нюанси і непривабливі сторони щеплень», — писав він у колонці для «Думської». В результаті другій дитині Дібров не став робити щеплення.

«Особисто я вважаю право на вільну відмову від щеплення одним зі способів захисту права на життя. І будь-яке обмеження цього права — відповідно, обмеженням права на життя», — написав він нещодавно у фейсбуці, виступаючи на підтримку акції противників щеплень біля Офісу Президента.

Дібров також є одним із засновників «Групи 2 травня», яка займалася паралельним розслідуванням подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Схожі новини