Передплата 2024 «Добра кухня»

НСЖУ вимагає від Мендель і Богдана вибачень за напад на журналістів

  • 28.09.2019, 16:35
  • 540

Прессекретар президента Юлія Мендель не має права фізично перешкоджати роботі журналістів.

Про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко написав у Facebook.

«Чи дружні обійми, чи відштовхування-відтягування — це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися. Висловлюю солідарність із колегами з програми «Схеми» та американським журналістом Крістофером Міллером, який працює у Києві для «Радіо Свобода», — зазначив журналіст.

Він також наголосив, що перешкоджання журналістській діяльності є найгіршою з усіх можливих реакцій влади.

«Влада в усьому світі шукає формати уникання неконтрольованих контактів із незалежними журналістами. І це зрозуміло. Чиновник (як і кожна людина) боїться незручних запитань. Але перешкоджання журналістській діяльності — найгірша з можливих реакцій влади», — написав Томіленко.

Він повідомив, що Національна спілка журналістів України звертається до Офісу президента та прес-секретаря президента Юлії Мендель із закликом «переглянути ставлення до журналістів, вибачитися за некоректні заяви та прикрі ситуації, які трапилися».

«Нова владна команда має будувати коректні стосунки із журналістами, визнаючи, що спілкування із незалежними медіа — це важливий обов’язок демократичної влади, відповідальної перед громадянами», — заявив Томіленко.

Схожі новини