Передплата 2024 «Добрий господар»

Перша реальна втрата для України, - Клімкін прокоментував відставку Волкера

  • 28.09.2019, 16:15
  • 644

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав рішення спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера про відставку першою реальною втратою для України.

Про це Клімкін написав у своїй сторінці на Facebook.

«Курт Волкер — це перша не політична, а саме реальна втрата. Ми йому були небайдужі — це дуже рідко трапляється в політиці. Дуже дякую, Курте. Дуже шкода. Це тільки початок», — зазначив Клімкін.

Нагадаємо, за інформацією CNN, Волкер подав у відставку з посади спецпредставника Держдепу США у справах України наступного дня після публікації скарги розвідника на президента Дональда Трампа.

У скарзі йдеться про те, що у липні Трамп під час телефонної розмови нібито чинив тиск на президента України Володимира Зеленського. «Волкер став одним з ключових дійових осіб у скандалі, який стосується скарги розвідника щодо телефонної розмови Трампа і Зеленського.

Згідно з документом, Волкер організував зустріч між особистим адвокатом президента США Рудольфом Джуліані, який був зацікавлений у розслідуванні справи Джо і Хантера Байденів в Україні, та радником Зеленського, намагаючись вивести справу Байдена з офіційних переговорів", — зазначалося у повідомленні CNN. Посаду спецпредставника з питань України Волкер обіймав з 7 липня 2017 року.

Схожі новини