Передплата 2024 ВЗ

Понад 3000 військових із 14-ти країн світу: на Львівщині завершилися навчання «Rapid Trident — 2019»

  • 28.09.2019, 15:58
  • 735

Сьогодні, 28 вересня, на Львівщині завершилося міжнародне командно-штабне навчання із залученням військ «Rapid Trident — 2019».

На стадіоні військового містечка «Центральне» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного востаннє вишикувались підрозділи країн-учасниць. Цьогорічний «Rapid Trident» поєднав понад 3500 солдатів та офіцерів із 14 країн світу, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Рівень складності навчань „Rapid Trident — 2019“ вимагав неабиякої співпраці та координації військовослужбовців 14-ти країн-учасниць та цільових аудиторій цих навчань. Протягом всіх днів проведення навчань „РепідТрайдент — 2019“ ми спостерігали становлення та зміцнення відносин між всіма учасниками навчань, а міцні відносини означають сильнішу Європу на шляху у мирне майбутнє», — наголосив співкерівник навчань з американської сторони полковник Тімоті Клівленд.

Кожен з учасників багатонаціональних маневрів отримав іменний сертифікат. Також відбулося нагородження військовослужбовців України, США та інших держав-учасниць.

«Хочу висловити слова щирої вдячності усім тим, хто підтримував нас як під час планування, так і під час самого навчання. Вдячні нашим партнерам за відданість і професіоналізм виявлені під час підготовки наших підрозділів. Звертаючись до усіх учасників навчання, висловлюю впевненість у тому, що виконуючи завдання, які ставилися перед вами, ви отримали можливість навчати один одного та обмінювалися знаннями і бойовим досвідом, а багато хто і з вас знайшов нових друзів та товаришів по зброї. Ці два тижні дозволили нам здобути безцінний досвід та створили основу для продовження майбутньої міцної співпраці», — зазначив співкерівник навчання з української сторони полковник Олександр Жакун.

По завершенню офіційної частини відбулась церемонія обміну пам’ятними подарунками між підрозділами, а також спільне фотографування із офіційною символікою «Rapid Trident — 2019» — навчань, які вже війшли в історію розвитку Збройних Сил України.

Схожі новини