Передплата 2024 ВЗ

Винник заявив, що Крим "ніхто не забирав" і забув про вбитих українських військових під час анексії півострова

  • 28.09.2019, 15:15
  • 1 856

Український співак Олег Винник, який нещодавно взяв участь в антиукраїнській акції російських пропагандистів #всеммир, не зміг відповісти на пряме запитання щодо приналежністі окупованого Криму

Про це він заявив в ефірі телеканалу СТБ, передає Еспресо.TV.

«Коли ми сьогодні робимо акцент „Росія — Україна“, це заважає справам мирним. Мені здається, ми маємо думати про мир сьогодні, а не шукати якісь підводні камені, засуджувати когось», — ззаначив співак.

У відповідь на запитання про те, чий Крим виконавець відповів наступне:

«Я не буду сьогодні ділити і казати чий Крим. Мені здається, що сьогодні говорити про це вже не те, що… Я би сказав непотрібно. Це нічого не дає».

На його думку, твердженням «Крим — це Україна» зараз «ми нічого не вирішуємо».

«І якщо бути конкретно відвертим, за Крим не загинув не один солдат. Ні один», — наголосив він.

При цьому слід наголосити, що на початку 2014 року з-поміж українських військових в Криму було двоє загиблих. Вони втратили своє життя від рук російських загарбників. І сталося це саме під час вторгнення.

«Я не вважаю, що Крим забрали і що він дорожчий за все інше. За життя, за долі наших людей, українців, співвітчизників. Десятки тисяч людей загинули в цій не зрозумілій війні, як на мене, яка називається АТО», — додав Винник.

При цьому він вкотре запевнив, що давати концентрів в Росії він не збирається.

Довідка

Сергій Кокурін

18 березня 2014 року під час штурму російськими окупантами фотограметричного центру Управління центрального військово-топографічного та навігаційного ГУ ВСУ в Сімферополі прямим влученням в область серця був убитий український військовослужбовець прапорщик З С України Кокурін Сергій Вікторович.

Станіслав Карачевський

6 квітня 2014 року в смт Новофедорівка о 23.45 двома пострілами впритул з автомату Калашнікова російським військовослужбовцем, молодшим сержантом Зайцевим Є. С. в своїй кімнаті, в офіцерському гуртожитку, був застрелений військовослужбовець в/ч 1100 майор Станіслав Карачевський.

Нагадаємо, після участі в проекті «Всем мир» Винни потрапив до бази даних «Миротворця».

Восени 2018 року він називав війну на Донбасі «братовбивчою» й казав, що йому особисто соромно за Євромайдан та усе що з того часу відбувається в Україні.

Схожі новини