Передплата 2024 «Добрий господар»

Курс долара в Україні знову побив рекорд: аналітики розповіли, коли купувати валюту

  • 28.09.2019, 14:34
  • 2 339

В Україні курс долара близько 24 грн/дол – ймовірно, ще не межа, але хороший період для покупки валюти за відносно низькими цінами. При цьому така ситуація довго не триватиме. Уже до кінця року курс піде вниз, впевнені фінансисти.

В найближчі тижні частина аналітиків очікують нове зміцнення. «Поки не видно передумов до того, що ситуація з низьким курсом долара буде довгостроковою, — зазначає начальник відділу продажів казначейських продуктів ОТП Банку Юрій Крохмаль. — У України зберігається негативний торговий баланс і, як і раніше досить вразлива, імпортозалежна економіка». Пише OBOZREVATEL.

«У найближчі кілька тижнів курс може зміцнитися до 23 грн / $, перш за все завдяки активній покупці ОВДП нерезидентами, вважає голова правління Ідея Банку Михайло Власенко. — Як довго протримається інтерес іноземців до українського держборгу — питання відкрите, оскільки Мінфін знижує ставки і намагається задовольняє далеко не весь попит з боку нерезидентів «, — додає він.

Інші аналітики також орієнтуються на девальвацію гривні до кінця 2019 го. «Вікно можливостей для покупців долара поки залишається відкритим, але в подальшому ризики будуть наростати», — вважає керівник підрозділу з корпоративного аналізу ICU Олександр Мартиненко.

Схожі новини