Передплата 2024 ВЗ

ДБР відкрило справу проти львівських митників через вивезення півмільйона євро

Слідчі ДБР розпочали досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками одного з митних постів Львівської митниці ДФС. Це сприяло вивезенню незадекларованих готівкових коштів у сумі 650 тисяч євро через державний кордон України.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«…правоохоронці Республіки Польща затримали трьох громадян України та громадянина Хорватії на митному кордоні „Hrebenne — Рава-Руська“ — у них вилучили незадекларовану готівку в сумі 650 тисяч євро. До цього згадані особи безперешкодно пройшли митний огляд на українському пункті пропуску», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед затриманих — колишня дружина одного із керівників Національної поліції України.

Також, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України — службова недбалість, тобто невиконання, або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, якщо воно спричинило тяжкі наслідки.

Як ми писали, 23 вересня колишню дружину голови Національної поліції України Сергія Князєва, а також ще трьох осіб затримали у пункті пропуску на польському кордоні з 650 тис. євро, що не були задекларовані.

Пізніше Князєв спростував інформацію про затримання ексдружини на кордоні з Польщею.

Проте 24 вересня у Польщі зробили заяву про спробу ввезення з України до Польщі 500 тисяч євро. Як повідомило Польське радіо, затримано четверо осіб, розслідується відмивання грошей.

Схожі новини