Передплата 2024 ВЗ

Трамп попросив затримати військову допомогу Україні перед дзвінком Зеленському

  • 24.09.2019, 09:14
  • 528

Президент США Дональд Трамп попросив керівника адміністративно-бюджетного управління Міка Малвейні призупинити мільйонні виплати військової допомоги Україні приблизно за тиждень до дзвінка президенту Володимиру Зеленському 25 липня

Як пише Європейська правда, про це стало відомо виданню The Washington Post від трьох високопоставлених чиновників американської адміністрації.

За словами чиновників, Трампа в першу чергу цікавила корупція в Україні. Він засумнівався, чи слід виділяти гроші Україні і хотів проаналізувати ситуацію. Видання повідомило, що розпорядження Трампа надійшло в Пентагон і Державний департамент на міжвідомчій нараді в середині липня.

Згідно з документом, чиновникам було наказано повідомити законодавцям, що затримка в наданні допомоги є результатом «міжвідомчого процесу».

Додаткової інформації надано не було.

Один з чиновників сказав, що Трамп притримав кошти, побоюючись корупції в Україні. Врешті кошти вирішили переказати у зв’язку з закінченням фінансового року 30 вересня.

Чиновник також заперечив, що між затримкою допомоги і ймовірним тиском на Зеленського почати розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера є зв’язок.

Схожі новини