Передплата 2024 «Добра кухня»

«Зеленський має дати Трампу ключові уявлення про те, якою Україна буде за 5 років», — ексглава МЗС Швеції

  • 23.09.2019, 08:13
  • 412

Під час зустрічі президентів України та США у Нью-Йорку Володимиру Зеленському важливо буде дати Дональду Трампу ключові уявлення про те, що відбувається зараз, і про те, якою Україна буде за 5, 10 або 15 років.

Про це в інтерв’ю Громадське заявив колишній глава міністерства закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Що президентові Трампу відомо про Україну? Ймовірно, не надто багато. Тож президентові Зеленському буде важливо дати Трампу ключові уявлення про те, що відбувається, і про те, якою Україна має бути за 5, 10 або 15 років? Що це не просто якась територія, що вдало підходить під поля для гольфу, а про економічний потенціал та перспективи для розвитку бізнесу в Україні — ось про це потрібно розповісти», — зазначив Більдт.

Також він зауважив: говорити потрібно не лише про конфлікт із Росією, «хоча це справді важлива тема», але більше — про реальний потенціал України: «Це президент має взяти за основу».

На думку ексглави міністерства закордонних справ Швеції, зараз питання України у США розглядається переважно в контексті відносин з Москвою. «По-перше, позиція Конгресу, який наполягає на збільшенні санкцій для Росії. Є й ті, що стосуються інших питань, як-от втручання у вибори в США. Це все одна лінія. України стосується інша, лінія Болтона — він і приїджав і сюди, і в Мінськ, і активно займається Україною. Хоча зрозуміло, що у президента Трампа дещо інша позиція щодо Росії», — зауважив Більдт.

Очікується, що Трамп вперше зустрінеться з Зеленським 25 вересня у межах Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Нагадаємо, видання The Washington Post повідомило, що Дональд Трамп намагався змусити президента України Володимира Зеленського продовжити розслідування проти компанії Burisma, де працював син його ключового суперника на виборах Джо Байдена.

Схожі новини