Передплата 2024 ВЗ

Отруєний "Новачком" британець через суд вимагатиме у РФ понад мільйон фунтів стерлінгів компенсації

  • 22.09.2019, 08:33
  • 730

Британець Чарлі Роулі, який постраждав від дії нервово-паралітичної речовини "Новічок" влітку минулого року найняв адвоката і планує подати в суд на Росію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на газету The Mirror.

Зазначається, що чоловік має намір вимагати компенсацію у розмірі до одного мільйона фунтів стерлінгів (близько 1,2 мільйона доларів).

«Це (отруєння, — ред.) дуже сильно вплинуло на моє життя. Я хочу справедливості», — заявив Роулі.

Адвокатом британця став Патрік Магуаір, який свого часу представляв інтереси жертв терористичних атак на Вестмінстерському мосту в Лондоні у 2017 році. Він розглядає для свого підзахисного варіант подачі позову проти Росії.

Нагадаємо: 30 червня 2018 року «Новічком» отруїли двох людей у місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її співмешканець — 45-річний Чарлі Роулі — вижив.

5 вересня прокуратура Великобританії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані — «Олександр Петров» (справжнє ім'я Олександр Мишкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) — є офіцерами ГРУ.

У квітні 2019 року Роулі зустрівся з російським послом в Лондоні. Пізніше в інтерв'ю він розповів, що як і раніше вважає, що за отруєнням стоїть РФ.

Схожі новини