Передплата 2024 «Добрий господар»

У Британії продали білизну дружини Гітлера за 7,5 тисяч доларів

  • 21.09.2019, 13:16
  • 584

Також на аукціоні продали золотий браслет зі свастикою і портретом Гітлера

На аукціоні у Великій Британії продали комплект шовкової спідньої білизни дружини Адольфа Гітлера Єви Браун. Покупець віддав за нього 6,3 тисячі фунтів стерлінгів (близько 7,5 тисяч доларів).

Як повідомляє УНІАН, за білизну дружини Гітлера заплатили анонімно, покупець зробив ставку телефоном.

У комплект входять нічна сорочка (2600 фунтів стерлінгів) і труси Єви (3700 фунтів стерлінгів), на яких є вишивка у вигляді її ініціалів. Також збереглася етикетка, на якій зазначено, що вони були зроблені в 1944 році в Баварії.

Спочатку аукціонний будинок Humbert & Ellis сподівався отримати за білизну Єви Браун по 800 фунтів стерлінгів. Однак на аукціоні виник ажіотаж, і ціна лотів піднялася в сім разів. Також на аукціоні продали золотий браслет зі свастикою і портретом Гітлера. Він належав дружині нацистського лідера Германа Герінга. За аксесуар віддали 1850 фунтів.

Єва Браун була коханкою Гітлера, а згодом і дружиною. Вона вийшла за нього заміж у 1945 році і померла, скоївши з ним самогубство, наступного дня після їхнього одруження. Аукціоніст Джонатан Гумберт заявив, що існує «багаторічний інтерес» до об’єктів Другої світової війни.

«Триває багаторічний інтерес до особистих артефактів з таких сумнозвісних цифр Другої світової війни, і відповідно на такі предмети, навіть без походження, завищують високі ціни», — зазначив Гумберт.

Продаж нацистських пам’яток у Великій Британії не є незаконним, але деякі аукціонні будинки відмовляються продавати такі об’єкти.

«Ми вважаємо, що такі предмети не є доцільними на ринку для особистого прибутку чи жартівливих інтересів, а повинні розміщуватися в архівах, музеях або в освітньому контексті», — зазначила Карен Поллок, генеральна директорка освітнього трасту Голокосту.

«Кілька провідних аукціонних будинків та веб-сайтів вже справедливо відмовляються від продажу таких речей. Багато країн заборонили продаж нацистських пам’яток. Можливо, настав час більш чіткого регулювання щодо продажу цих предметів і тут, у Великій Британії», — додала вона.

Схожі новини