Передплата 2024 ВЗ

"Слуга народу" обіцяла боротися з олігархами, а почала з ФОПів та продавців, - Ірина Геращенко

Народний депутат від "Європейської Солідарності" заявила, що їхня партія не підтримала закони, які є наступом на малий і середній бізнес

Про це Ірина Геращенко написала у Facebook.

«Європейська Солідарність» категорично проти наступу на малий і середній бізнес. Партія влади обіцяла боротися з олігархами, але розпочала з ФОПів і дрібних підприємців та продавців. Ми голосували проти законів № 1053−1 № 1073., прийнятих слугами", — повідомила нардеп.

Геращенко зазначила, що низка поправок, які Ніна Южаніна готувала разом з експертами і представниками малого бізнесу, не були підтримані.

«Зазначені правки зробили б входження до нової системи більш плавним та поступовим», — пояснила вона.

Як зауважила депутат від «ЄС», з жовтня почнеться «тотальна фіскалізація і штрафи, перевірка чеків і інший треш».

«Зокрема, вводяться щоденні звіти про облікування готівки всім ФОПам 2, 3 та 4 групи. З 1 січня 2021 року всі вони повинні будуть мати і використовувати РРО. Вводяться штрафи, коли у випадку порушення закону 100% вартості товару виплачується скаржнику і додатково накладається 150% штрафу. Такий кешбек не існує в жодній країні», — наголошує Геращенко.

Закон переносить звітність і штрафи, які існують з 1995 року для класичних касових апаратів на сучасні РРО на смартфонах. За цим законом усі мають переходити на електронний чек.

Схожі новини